• POLFINALE 1
 • POLFINALE 2
 • POLFINALE 3
 • POLFINALE 4
 • POLFINALE 5
 • FINALE

INTERVJU: Zaznamoval jih je občutek iz zaodrja

Velikost pisave
Komentiraj Tiskaj

Članji skupine Freaks Of Friday so nam zaupali, da jih na avdicijski nastop vežejo posebni občutki sreče in evforije, vse bolj pa postajajo tudi prepoznavni. Trdijo, da v polfinalu zanje ne bo naključij!

Kakšna je bila vaša avdicijska izkušnja? Kaj vam je najbolj ostalo v spominu in kako je nastop vplival na vas in vaša življenja?

Izkušnja z avdicijo je bila zelo pozitivna, sodelovali smo z ljudmi, ki so profesionalci, osebje je bilo prijazno, izkušnja je bila pozitivna in se je je vredno spominjati. Najbolj nam je v spominu ostal dogodek iz zaodrja, tik pred nastopom. Publiko in njeno vpitje in ploskanje smo samo slišali, ne pa tudi videli. Posebno dober občutek. Nastop je na nas vplival v tej meri, da se najde kdo več, ki te pozna ali prepozna, kjerkoli se že pojaviš.

Freaks of friday_osebne - 5
Na ulici jih ljudje vse bolj prepoznavajo. (Foto: osebni arhiv)

Kakšna je bila vaša reakcija, ko ste izvedeli, da ste uvrščeni v polfinale šova?

Reakcija je bila precej polna evforije in veselja. Takšne priložnosti se ne ponujajo prav pogosto. Veselje tudi zato, ker dobiš potrditev, da delaš prav in dobro.

Kaj vam pomeni ta uspeh?

Pomeni nam v prvi vrsti možnost za predstavitev pred precej velikim občinstvom, biti slišan. To smo si želeli, na to smo ciljali in to smo tudi dobili. Izbor med 30 najboljših pri takšni količini nastopajočih nikakor ni zanemarljivega pomena

Freaks of friday_osebne - 7
Člani skupine Freaks of friday so veseli potrditve, da delajo dobro in da so na pravi poti. (Foto: osebni arhiv)

Kako so novico sprejeli vaši najbližji?

Novico so sprejeli z veliko veselja, ponosa, odobravanja in podpore. Pa tudi z veliko vprašanji kaj in kako.

Ste dogodek primerno proslavili?

Dogodek smo proslavili, če pa smo ga primerno, pa je drugo vprašanje.

Kakšne so vaše priprave na polfinalni nastop?

Priprave so temeljite in potekajo na več področjih. Ničesar se ne bo prepustilo naključju. Veliko vaje, uigravanja, pogovarjanja o nastopu, načinu interpretacije, na kaj je treba biti pozoren. Dela bo še veliko.

Freaks of friday_osebne - 6
Polfinalni nastop bo poln močnih čustev in dinamike. (Foto: osebni arhiv)

Kakšne so posebnosti nastopa, ki ga pripravljate za polfinale, oziroma s čim boste poskušali prepričati žirijo in gledalce? Lahko pokažete še več?

V polfinalu lahko in tudi bomo pokazali več. Akustične kitare in bongos bodo zamenjale električne kitare, bobni. Sedenje na barskih stolčkih je, kar se polfinalnega nastopa tiče zgodovina, na odru bo več dinamike, drugačno sporočilo pesmi, pesem bo bolj neposredna, polna močnih čustev. Prepričali jih bomo z novo avtorsko pesmijo s slovenskim besedilom.

Freaks of friday se bodo v nedeljo na 4. polfinalni oddaji pomeril s Tanjo Lončar, Nikom Oblakom, Teom Saffron, skupino The way we are in Aljo Krušič.

Zanj lahko glasuješ že zdaj in se s svojim glasom poteguješ za bogate nagrade! Pravila za glasovanje najdeš TUKAJ!
 

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

 • Ocena članka: 4,2
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
4,2
glasov 5
Komentarjev: 2
kuverta! 25.05.2013 10:31:06
zvezde enodnevnice! Brezveze!
Več komentarjev