facebook-with-circle facebook google+-with-circle google+ instagram-with-circle instagram mail-with-circle twitter-with-circle twitter vine-with-circle vine youtube-with-circle youtube area-graph arrow-bold-down arrow-bold-left arrow-bold-right arrow-bold-up arrow-down arrow-left arrow-long-down arrow-long-left arrow-long-right arrow-long-up arrow-right arrow-up arrow-with-circle-down arrow-with-circle-left arrow-with-circle-right arrow-with-circle-up attachment back-in-time back bar-graph beamed-note bell blackboard block book bookmark box briefcase calendar camera ccw chat check chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up circle-with-cross circle-with-minus circle-with-plus clapperboard clipboard clock cloud cog controller-fast-backward controller-fast-forward controller-jump-to-start controller-next controller-paus controller-play controller-record controller-stop controller-volume cross cup cw cycle dots-three-horizontal dots-three-vertical edit export eye-with-line eye flag flash folder forward funnel globe hand heart-outlined heart help-with-circle help home image-inverted image images inbox info-with-circle info install level-down level-up lifebuoy link location-pin lock-open lock log-out login loop magnet magnifying-glass mail medal megaphone menu message minus modern-mic news pencil pie-chart plus price-tag print publish quote reply-all reply resize-100% resize-full-screen retweet rss select-arrows share-alternative share shopping-bag shopping-basket shopping-cart shuffle sound-mix squared-cross squared-minus squared-plus star-outlined star text-document-inverted text-document text thumbs-down thumbs-up ticket tools trash triangle-down triangle-left triangle-right triangle-up trophy tv typing upload-to-cloud upload user users warning

POLFINALE

Rože za srečo na talentih

J. M.
Komentarjev: 0

Ansambel Azalea in Viktor iz Mislinje imata nekaj skupnega - rožo. Prvi se po njej imenuje, slednji pa jo uporablja za glasbeni instrument.

Za ogled videov se PRIJAVI
Za ogled videov se NAROČI
SIT avdicija - prvi dan - zakulisje - 8
Urejanje pred odhodom na oder. (Foto: Dejan Vrtačnik)

Mlad narodnozabavni ansambel Azalea, ki je dobil ime po roži, se od slednje razlikuje po tem, da oni za razliko od nje cvetijo vse leto. Verjetno je kriva harmonika z vzorcem slovenske zastave, da so že s prihodom na oder žirijo tako očarali, da jih je ta pozvala, naj najprej zaigrajo. Sledili sta dve minuti narodnozabavne priredbe angleške skladbe Poison, ob katerih je ploskala vsa dvorana.

Avdicija - prvič - nastopi na odru - 5
Štiričlanski ansambel je bil prijetna popestritev in pravo presenečenje. (Foto: Miro Majcen)

Omehčal se je celo Branko, ki je skupinici s štirimi člani dejal, da so ga presenetili, saj je od njih pričakoval kakšno Slakovo skladbo. Brane jih je označil za najboljši slovenski narodnozabavni rokenrol bend, nad njihovo mladostno svežino in dobro glasbo pa je bila navdušena tudi Lucienne.

SIT avdicija - prvi dan - zakulisje - 28
Harmonika z zanimivim mehom je pritegnila veliko pozornosti. (Foto: Dejan Vrtačnik)

Zadovoljni z nastopom in presenečenjem, ki so ga povzročili pri publiki in žirantih, že zrejo v prihodnost in si želijo nastopa v velikem finalu.

Naslednji tekmovalec pa nima imena po roži, pač pa rožo uporablja namesto glasbenega instrumenta, ki mu sam pravi kar gozdni klarinet. Viktor je na odru talentov nastopil skupaj s prijateljem Borisom na harmoniki in v dvorani sta nadaljevala s prijetnim vzdušjem, četudi sta imela pred nastopom kar precej treme.

SIT avdicija - prvi dan - zakulisje - 2
Na talente so prišli Viktor, lončnica in Boris. (Foto: Dejan Vrtačnik)

Seveda je Lucienne najbolj zanimalo, kako lahko iz množice listov izbere tistega pravega in Viktor ji je rad povedal, da ga otipa z roko - tako kot žensko. Četudi je bila potem ravno Lucienne tista, ki jima je namenila križec in glas proti uvrstitvi v naslednji krog, se njun nastop ni končal. Brane in publika sta navdušila še Branka in Ljudska godca iz Mislinjske doline sta se uvrstila v naslednji krog.

Avdicija - prvič - nastopi na odru - 39
Pred nastopom je imel Viktor nekaj treme, a se je kasneje na odru počutil povsem domače. (Foto: Miro Majcen)

Za razliko od mnogih pa Viktor ne računa na zmago, čeprav bi z glavno nagrado zagotovo ravnal preudarno. Nekaj sredstev bi namenil razvoju svoje glasbene kariere, preostanek pa izboljšanju socialnega položaja svoje družine in razvoju kmetije, na kateri živi.

Ne pozabite, če ste zamudili prvo oddajo spektakularne druge sezone šova Slovenija ima talent, si jo lahko ogledate tukaj!
Kaj vse se je še dogajalo v zakulisju avdicij, pa si prav tako lahko ogledate na
popplus.si.

SORODNI ČLANKI

Komentarjev: 11
Terezija Svetec 29.03.2011 22:22:07
Pozdrav ansambel Azela ! Rada vas poslusam ce glih zivim na Svedskem. Me veseli da ste Meslincani tam so stanovali od moza starsi, drugace so pa Slovenj Gradcani, Zelo se mi dopadejo kraji Koroske. Zelim vam veliko uspeha v vasoj muziki in vam posiljam Tople Pozdrave Tereza iz Halmstada Svedska<3<3<3
 
hanescu.cosmin@personal.ro 25.03.2011 12:09:57
solidno
ni pa to presežek
Robert Ma 24.03.2011 21:12:59
u pam da bodo v naslednjih nastopih Azalea predstavli še kakšno priredbo rock komadov!! recimo od GNR al pa U2 itd..!!!
Aneja Šavli 24.03.2011 16:36:16
mim grede! kaj mate prot nam hribovcem? aaa :) in ja Azalea so kul!:)
 
lukaspukase 22.03.2011 21:47:49
Goveja muzika ni za mene,ker dobim drisko.
 
slodolenc 22.03.2011 21:28:24
Super aranžma, super izvedba super Azalea. Vse čestitke za fenomenalen nastop, kot pravi Brane naboljši slovensko narodnozabavni rokenroll bend. Azalea naprej do finala.
Hribovci smo fajn ldje hojlarijajo, goveja muska je ZAKON.
Gremooooooooooooooo!!! Pokažite nam še kakšno presenečenje
Sašo Doles 22.03.2011 21:10:11
ni slabo
Saša Hren 22.03.2011 20:16:22
goooo Azalea!!!! :)
Jan Adamič 22.03.2011 20:01:24
Whoa! VŠEČ :)
 
lukaspukase 22.03.2011 18:11:10
Meni ta goveja glasba sploh ne privlači,saj nismo hribovci.
Več komentarjev