facebook-with-circle facebook google+-with-circle google+ instagram-with-circle instagram mail-with-circle twitter-with-circle twitter vine-with-circle vine youtube-with-circle youtube area-graph arrow-bold-down arrow-bold-left arrow-bold-right arrow-bold-up arrow-down arrow-left arrow-long-down arrow-long-left arrow-long-right arrow-long-up arrow-right arrow-up arrow-with-circle-down arrow-with-circle-left arrow-with-circle-right arrow-with-circle-up attachment back-in-time back bar-graph beamed-note bell blackboard block book bookmark box briefcase calendar camera ccw chat check chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up circle-with-cross circle-with-minus circle-with-plus clapperboard clipboard clock cloud cog controller-fast-backward controller-fast-forward controller-jump-to-start controller-next controller-paus controller-play controller-record controller-stop controller-volume cross cup cw cycle dots-three-horizontal dots-three-vertical edit export eye-with-line eye flag flash folder forward funnel globe hand heart-outlined heart help-with-circle help home image-inverted image images inbox info-with-circle info install level-down level-up lifebuoy link location-pin lock-open lock log-out login loop magnet magnifying-glass mail medal megaphone menu message minus modern-mic news pencil pie-chart plus price-tag print publish quote reply-all reply resize-100% resize-full-screen retweet rss select-arrows share-alternative share shopping-bag shopping-basket shopping-cart shuffle sound-mix squared-cross squared-minus squared-plus star-outlined star text-document-inverted text-document text thumbs-down thumbs-up ticket tools trash triangle-down triangle-left triangle-right triangle-up trophy tv typing upload-to-cloud upload user users warning

POLFINALE

Znani so polfinalisti šova Slovenija ima talent!

M.M.
Komentarjev: 0

Pred nami je oddaja, ki je za naše talente izrednega pomena, saj so tokrat izvedeli ali jim je z nastopom uspelo prepričali strogo žirijo in napredovati v naslednji krog. S pomočjo zlatega gumba, novosti 4. sezone najbolj zabavnega resničnostnega šova pri nas, so si direktno pot v polfinale utrli Klemen in Barbara, Simon Širec, Manca Berlec in Simon Škrlec.

Za ogled videov se PRIJAVI
Za ogled videov se NAROČI
6. oddaja SIT - 19
Ano, Branka, predvsem pa Roka, je čakala izredno težka naloga. (Foto: Aljoša Kravanja)

Tako je prostih mest ostalo le še 26, kandidatov pa 60. Težka naloga za strokovno žirijo. Debitant med žiranti letošnjih Talentov, Rok, priznava, da ni pričakoval, da bo ta naloga tako težka. "Vsi, ki se ne bodo uvrstili v naslednji krog, jim bomo to skušali sporočiti na čim bolj miren način in jim dali vedeti, da s tem ni konec njihovih sanj, ampak je to spodbuda za naprej."
Žirija pri talentih izredno ceni drugačnost in unikatnost. Glede na to, da je bilo letos v ženski pevski kategoriji izredno veliko kandidatk, tudi talentiranih, je prostora v polfinalu le za najboljše izmed njih.

Adrijana Kamnik, mala Leni in Eva Saje so pred žirijo prikorakale prve. Rok je pohvalil Leni, ker je s pop izvedbo Zdravljice res presenetila, slovenska Tina Turner pa je po njegovo rojena rock zvezda. Za saksofonistko Evo, Branko sicer ni bil prepričan, da si resno želi uspeti tudi s petjem, a sta se za bodočo profesorico saksofona zavzela ostala dva žiranta in tako so se vse tri mlade dame ob razglasitvi iskreno veselile.

6. oddaja SIT - 8
(Foto: Aljoša Kravanja)

Da je bil letošnji oder ljubljanske Opere čist kot solza, sta poskrbeli dve zanimivi skupini, saj sta na avdicijo prišli z rekviziti, ki jih v osnovi ne bi pričakovali. Tako Tince kot Rhythm Factory so poleg plesa in tolkalskih ritmov prepričali z metlami - kdo pa pravi, da se z njimi lahko samo pometa?

6. oddaja SIT - 6
Tince ponosno dvigajo roke v zrak, tokrat brez metel. (Foto: Aljoša Kravanja)

Nekaj tekmovalcev se odločilne oddaje ni moglo udeležiti v živo, zato jim je žirija veselo novico sporočila kar prek Skypa. Vsak na svojem koncu sta vriskala Brankov favorit Stiven ter karizmatična Jana Šušterčič, ki je priznala, da komaj čaka, da se vrne v Slovenijo in ponovno zapoje. Navdušenja ob Aninem sporočilu pa nista mogla skriti niti navihana plesalca Andraž in Bor ter člani Ansambla Rosa.

6. oddaja SIT - 10
Gimnastičarke KŠRG Šiška z nasmehom do ušes. (Foto: Aljoša Kravanja)

Med plesnimi skupinami so poskakovali od sreče tudi Briljantina teens in Plesno Mesto Rock and Roll. Žirija je sicer priznala, da je bila sprva skeptična, saj bosta na odru dve podobni plesni točki, a so se odločili, da jim vseeno ponudijo priložnost. KŠRG Šiška so prepričale s svojo igrivostjo, a tudi z veliko mero elegance, prav tako pa je občinstvo odprtih ust opazovalo njihovo izredno gibčnost in lahkotnost gibanja. "Prepričani smo, da zmorete še enkrat pričarati gimnastično pravljico!" se je glasil komentar žirije, ki jih je pospremil v zaodrje. Tudi Maša in Laura sta dobili zeleno luč v polfinale, Ana je priznala, da se ji je ob njunem energičnem nastopu dvigoval pritisk.

Vsi tekmovalci imajo v šovu enake možnosti. Na odru vsi stojijo na isti zvezdi, postavljeni so pred isti mikrofon in se predstavljajo isti strokovni žiriji, a kljub temu uspe le peščici najboljših. Sploh v močni konkurenci. Da so med najboljšimi pri večglasnem petju, so dokazali tudi Bassless in M.I.J.A.V., ki so si s svojo karizmo in izpiljeno tehniko zagotovili še en nastop. Popoln paket za polfinale pa so bile tudi prikupne jazzistke Jazz Ladies in fantovski trio Jackson, ki so Ano s koketnim nastopom očarali že na avdiciji.  

6. oddaja SIT - 2
Acapella skupina Bassless navdušeni nad odločitvijo žirije. (Foto: Aljoša Kravanja)
6. oddaja SIT - 14
Navdušen bratski duo Jaka in Maks. (Foto: Aljoša Kravanja)

Končno so na vrsto prišli tudi moški pevci. Vsi so postregli z zvrhano mero karizme in suverenosti. Kljub vokalno nepopolnemu nastopu sta se na odru ponovno veselila bratca Jaka in Maks, ki sta prepričana, da sta oba enako pripomogla k tej vrhunski uvrstitvi in se že veselita naslednjega nastopa. Tudi simpatičnemu Aneju Piletiču je uspelo. Težave so se pojavile, ko je na vrsto prišel zloglasni Blue Man. Fant je sicer res postregel s korektnim vokalnim nastopom, a Branko in Ana sta priznala, da ju moti njegova skrivnostnost. "Oči so ogledalo duše, škoda, da mu ne morem pogledati vanje," je pripomnila Ana. Kljub temu si je tudi modri fant zagotovil polfinalni nastop.

6. oddaja SIT - 15
Anej in Blue Man sta si čestitala za napredovanje v polfinale. (Foto: Aljoša Kravanja)

Profesor Rok poudarja, da mora biti instrumentalen nastop kvaliteten in zanimiv. "Imajo težjo nalogo kot pevci, saj morajo brez glasovne pomoči animirati publiko do te mere, da jih spremlja skozi celoto izvedbo." Nekateri so sicer prepričali s prvim vtisom, a na tej točki to ni več dovolj. "Iščemo kvaliteto, a nastopajoči mora v sebi imeti tudi nek žar, tehnično znanje ni dovolj." S kombinacijo obojega sta napredovala solista Erik in Dare. Ob veseli novici nista skrivala navdušenja, predvsem Erik je bil vidno presenečen.

6. oddaja SIT - 13
Presenečena solista Erik in Dare. (Foto: Aljoša Kravanja)

Pred žirijo so vse težje odločitve, saj je prostih mest na avtobusu, ki pelje proti polfinalu vse manj, a toliko nadarjenih talentov, ki bi si zaslužili svoj sedež. Zagotovili so si jih fantje, v čigar slovarjih ni izrazov kot sta strah in gravitacija, se pa najdejo pogum, moč, ravnotežje in hitrost. Ana meni, da se za nepozabne točke vedno lahko naredi prostor in svojega so si zagotovili ŠD Slacklions, iON ter akrobata Filip in Blaž.

In kdo je zadnji srečnež, ki nas bo s svojim talentom zabaval v eni izmed polfinalnih oddaj?

Fant je dokazal, da je sestavljanje Rubikove kocke lahko neverjetna spretnost in da tega niti približno ne zmore vsak, sploh pa ne brez trdega dela in v pičlih nekaj sekundah. Stašu Zupancu se je tako uspelu uvrstiti med 30 najbolj talentiranih Slovencev in fant komaj čaka, da v polfinalu preseneti z novimi triki.

6. oddaja SIT - 11
(Foto: Aljoša Kravanja)

Mučno a hvaležno delo žirije je tako opravljeno, od sedaj naprej boste poleg žirije o zmagovalcih odločali tudi vi, zato ogrejte svoje prste in premislite, komu od talentiranih boste v prihodnje namenili svoj glas.

Predstavljamo vam polfinaliste po abecednem vrstnem redu:

1. Adrijana Kamnik
2. Alenka Vozlič - Leni
3. Andraž in Bor
4. Anej Piletič
5. Ansambel Rosa
6. Barbara in Klemen
7. Bassless
8. Blue Man
9. Briljantina Teens
10. Dare Acoustic
11. Erik Mihelič
12. Eva Saje
13. F&B Acrobatics
14. iON
15. Jackson
16. Jaka in Maks
17. Jana Šušterčič
18. Jazz Ladies
19. KŠRG Šiška
20. Manca Berlec
21. Maša in Laura
22. M.J.A.V.
23. Plesno Mesto R'n'R
24. Rhythm Factory
25. Simon Širec
26. Simon Škrlec
27. Stiven Rahman
28. Staš Zupanc
29. ŠD Slacklions
30. Tince

Komentarjev: 10
Poksl 10.11.2014 14:35:49
toj pa tud kr mene sram k niso čarovnika naprej poslal. Katastrofa. Mi hočemo čarovnika!!!!! :) ja pa res je no ajooooj nevem na podlagi hudiča česa so se oni tko odločil??? dont get it,res prov žov mi ga je k je model obvladov. Upam da žirija kej od tega prebere,pa da ga pokličejo nazaj, da popravjo svojo napako. lp, Petunya
letmeseeit 03.11.2014 10:47:15
Se vidi, da je finančna kriza za "šolane prof." glasove, da že hodijo na talente si delat reklamo. Me pa res zanima kaj novega bo pokazal z rubikonovo kocko, mogoče za 10 stotink hitreje. Brezveze...
 
nesposobnež 03.11.2014 10:37:06
čarovnik bi res lahko šel naprej
 
klavdija herga 03.11.2014 10:04:22
nisem gledala oddaje ampak sem res sam gledala a bo šel čarovnik naprej. ni šel. in res je sramota, da ni šel
 
sandy666 03.11.2014 08:56:55
Rubikova kocka,lepo vas prosim!! Odličnega čarovnika pa ste poslali domov....sramota!
 
me987 03.11.2014 08:29:52
treba je naredit oddajo, kjer se išče talent, pa oddajo kot je bil popstars za pevce. pevski talent je bila npr. Kuduzović, ne pa šolani in odrasli glasovi (kje so bili prej, če se šele pri 20 ali 30 pokažejo). se pa marsikaj sliši, kakšni so kaj kriteriji in "pogoji".. :)
 
duss 02.11.2014 21:57:24
brez veze res! ...naprej pošljete pevce ki so učeni in prihajajo iz profesionalnih glasbenih skupin, sploh nimam nič proti njim ampak če iščete talent iščite talent!!? ...in še nekaj takih res ste poslali naprej ko nevem kaj lahko še več pokažejo kot so, nekateri ki bi pa svoj nastop lahko še nadgradili jih pa pošljete domov! :) ...moje mnenje samo :)
expost 03.11.2014 08:37:08
Bassless so ad-hoc skupina amaterskih pevcev, ki so sicer znani in aktivni člani Perpetuum Jazzile. Všečno, v obeh primerih!
shajnika 03.11.2014 10:18:20
ajojj, kaj bo pa ta talent s to rubikovo kocko pokazu novga??
Več komentarjev