• POLFINALE 1
 • POLFINALE 2
 • POLFINALE 3
 • POLFINALE 4
 • POLFINALE 5
 • FINALE

Zvezda je rojena! Zmagovalka talentov je Alja Krušič!

Velikost pisave
Komentiraj Tiskaj

Napeta finalna oddaja šova Slovenija ima talent je za nami in končno smo dobili težko pričakovenega zmagovalca. Gledalci ste izglasovali, da gre denarna nagrada v vrednosti 50.000 evrov Alji Krušič! Žirija pa je odločila, da si finančno pomoč Zavarovalnice Triglav zasluži Sandra Harb!

Čast, da otvori finalni oder je v finalni oddaji pripadla Ivani Honsić. Ne samo, da je na prvi avdiciji premagala svoj strah, s svojim petjem je osvojila čisto vse. Očarala nas je tako na avdicijskem odru, kot tudi na polfinalnem, kjer je bila dobesedno kraljica večera. In nič drugače ni bilo tokrat, ko se je s čudovitima baladama predstavila še na velikem finalu. Žirija je bila navdušena. Branko: "Z vsakim nastopom bolj blestiš. To je pisano na tvoj glas, enkratna si bila." Damjan: "Ivana, tvoj nastop je bil fenomenalen, če bi zamižal bi mislil, da je to ena izkušena ameriška pevka." Ana: "Verjamem, da živiš svoje sanje, odlična si bila."

Finale SIT - 8
Ivana Honsić je tudi tokrat blestela s čudovitima baladama. (Foto: Aljoša Kravanja)

Skupina nasmejanih deklet se je prijavila na avdicijo z željo, da bi šle po stopinjah svojih plesnih učiteljev. Tekom šova so navduševale z raznovrstnimi koreografijami in danes lahko rečemo, da so dosegle več kot ogromno. Maestro Sista'z so tudi tokrat uprizorile kreativen nastop, ki je marsikomu vzel dih, tudi žiriji. Ana: "Danes ste hip hop princeske, čestitam, naredile ste spektakularen nastop! Končno ste pokazale oči, da vidim iskrice. Hvala ker ste snele leče z očal." Damjan: "Punce, bile ste fantastične!" Branko: "Točka vam je odlično uspela!"

Finale SIT - 3
Maestro Sista'z so zopet navdušile z energično koreografijo. (Foto: Aljoša Kravanja)

Naslednja finalistka, ki se je predstavila, pa je najmlajša učenka na konzervatoriju za balet in glasbo v Mariboru. 13-letna Sandra Harb je že na svojem avdicijskem nastopu presenetila z izjemnim vokalom, ki jo je popeljal do velikega finala. Tudi tokrat je z izbiro skladbe My Heart Will Go On iz filma Titanik navdušila občinstvo. Ana: "Sandra, si resnično čudežen otrok. Zopet sem se naježila." Branko: "Zapela si z neverjetnim občutkom, kot da bi bil res na ladji." Tudi Damjan je bil nad njenim nastopom navdušen.

Finale SIT - 11
Sandra Harb je tudi tokrat osupnila z operno skladbo, zaradi katere smo dobili kurjo polt. (Foto: Aljoša Kravanja)

Blaž Vidovič je prišel v šov Slovenija ima talent kot miren, sramežljiv 'poba', kar pa se je tekom njegovih nastopov začelo spreminjati. Napredoval je na vseh ravneh, kar se je pokazalo tudi v finalu, ko se je predstavil z živahno skladbo, ki mu je bila pisana na kožo. Ana: "Blaž, bil je zabaven, igriv nastop. Lepotičke te naredijo še posebej navihanega." Damjan: "Izviren nastop, drugačna podoba. Čestitam!" Branko: "Petje je bilo zelo dobro, izziv si odlično opravil."

Finale SIT - 6
Blaž Vidovič postaja vedno boljši, pa tudi bolj suveren. (Foto: Aljoša Kravanja)

Naslednji, ki se je predstavil s finalno točko, pa je bil Žiga Lakner, zagotovo fant z najbolj osupljivim vokalom letošnjih talentov. Vrsto let je vlagal v svoj glas, kar se mu zdaj končno obrestuje. Tokrat je navdušil z opero in malce rokerskim pridihom. Damjan: "Tvoj nastop je bil odličen. Čaka te izjemna kariera." Ana: "To je bilo fenomenalno! Vsakič znova obnemim, začne mi biti srce. Ti si zvezda!" Branko: "Čez par let bomo v dvorani Stožice gostili Žigo."

finale sit - 5
Žiga Lakner je navdušil s svojim izjemnim glasom in izbiro skladbe. (Foto: Aljoša Kravanja)

Niku Oblaku se življenje vrti okoli letal. Spremljajo ga že od vedno in povsod. Letalo je moralo biti na rojstnodnevni torti, za pusta je bil našemljen v letalo in vedno je sestavljal letala. Nič čudnega ni, da je danes taletiran 'pilot' letal, kar je dokončno potrdil tudi na svojem finalnem nastopu. Ana: "Tole je bilo fantastično, predvsem mi je bilo všeč, da smo mi trije na letalu! Ti si en poseben talent!" Damjan: " Predstavljal sem se te kot enega najboljših dirigentov!" Tudi Branku je bil njegov nastop zelo všeč.

finale sit - 12
Mladi Nik Oblak je tudi tokrat uprizoril pravo 'koreografijo' s pilotiranjem letala. (Foto: Aljoša Kravanja)

Ana Karneža je sončno dekle, ki je z vsakim nastopom prinesla na oder optimizem, srečo in radost. S svojim vrhunskim finalnim nastopom je zopet segla do srca in žirija tudi tokrat ni skoparila s pohvalami. Ana: "To je bil prelep, sanjski nastop. Zopet si me ganila, pesem je bila nabita z iskrenimi čustvi. Ti si zame že zmagala." Branko: "Danes smo odkrili novo Ano. Ne vem, koliko presenečenj še skrivaš v sebi." Damjan: "Ti si princeska iz bajke. Upoštevaj svojo mentorico in ves svet je pred tabo."

finale sit - 2
Ana Karneža je, poleg Alje, dobila največ vaših glasov. (Foto: Aljoša Kravanja)

Žiga Avbreht je zagotovo fant, ki ima od udeležbe na talentih mnogo, mnogo oboževalk. Tih in skrivnosten mladenič s 'skuliranim' videzom pa s svojim petjem povzroča pravo evforijo. Da je poseben magnet, je dokazal tudi tokrat. Branko: "Rodil si se kot stari roker, ali kaj? Odličen izbor pesmi in nastop!" Ana: "Tvoj nastop mi je pognal kri po žilah. Ti laho tudi jaz pošljem prošnjo za prijateljstvo?" Damjan: "Mislim da si eden od boljših podmladkov v mlajši generciji. Oboževalke bodo hotele še veliko od tebe."

Finale SIT - 2
Žiga Avbreht je s skladbo pevke Pink zopet lomil mlada dekliška srca. (Foto: Aljoša Kravanja)

Skupina, ki s seboj vedno prinese kup nalezljive energije, pa je plesna skupina Kaos. S svojimi energičnimi, dinamičnimi in do konca izpiljenimi koreografijami, so skozi celoten šov spravljali na noge občinstvo in žirantko Ano. Danes so s svojim nastopom ustvarili pravi pravcati presežek. Ana: "Ta nastop je bil slasten, strasten in humoren. Vi ste moji zmagovalci!" Damjan: "Bili ste perfektni, odlični ste, čestitam!" Branko: "To kar ste zdaj pokazali so bili daleč najboljši plesni trenutki letošnjih talentov!"

finale sit - 5
Plesna skupina Kaos je tudi tokrat na odru 'zažgala' z divjim, energičnim nastopom. (Foto: Aljoša Kravanja)

Zadnja se je na letošnjih talentih predstavila subtilna Alja Krušič. Tudi ona je od svojega prvega avdicijskeg nastopa vidno rasla in napredovala, vse od sramežljive deklice, do zrelejše Alje. S finalno točko pa je presegla vsa pričakovanja. Ana: "Zvezda je rojena. Imaš glas, stas, odlično intepretacijo. Že zdaj si prava diva!" Branko: "Jaz se lahko samo naslonim nazaj, iskal sem talent s karizmo in glej jo Aljo na odru!" Damjan: "Tvoja energija je neizmerna, tvoj glas prihaja iz višav!"

Finale SIT - 3
Alja je zapela čudovito balado - One night only. (Foto: Aljoša Kravanja)

Prvič letos, pa je eden od tekmovalcev dobil zelo posebno nagrado, in sicer finančna sredstva Zavarovalnice Triglav, ki mu bodo omogočila razvoj talenta tudi v prihodnje. Odločitev je bila v rokah žirantov, ki so ocenili, da mora lepa nagrada v roke Sandre Harb! 13-letnica se je je zelo razveselila: "Stokrat hvala!"

Finale SIT - 2
Sandra Harb bo svoj talent lahko razvijala še naprej, kar ji je omogočila Zavarovalnica Triglav. (Foto: Aljoša Kravanja)

Novi Renault Clio pa je dobil tudi novega lastnika. Čudovito nagrado si je ’priklicala’ gledalka Mirka iz Ljutomera, ki je bila izžrebana med vsemi, ki ste glasovali za svoje favorite.

Superfinalistki, ki sta prejeli največ glasov gledalcev, sta postali Alja Krušič in Ana Karneža. Odločili ste se, da je velika zmagovalka najbolj spektakularnega šova Slovenija ima talent Alja Krušič!

Finale SIT - zmagovalka Alja Krušič - 2
Za zmagovalko 3. sezone šova Slovenija ima talent ste izglasovali Aljo Krušič. (Foto: Aljoša Kravanja)

Jeseni prihaja nova sezona šova Gostilna išče šefa, kjer si boste 50.000 eurov lahko kar prikuhali. Prijavite se lahko že zdaj!

Če ste zamudili napeto dogajanje finalne oddaje šova Slovenija ima talent, si jo lahko ogledate na VOYO, kjer lahko preverite tudi, kaj vse se je dogajalo v zakulisju z Janom Kokom.

Pošlji prijatelju Natisni

Oceni:

 • Ocena članka: 3,3
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
3,3
glasov 46
Komentarjev: 417
 
gustkek 27.06.2013 20:20:25
jas sem bla 100% da bo ana zmagala pa me je kar malo presenetla zmaga alje ampak čestitke
HijoDePuta 17.06.2013 16:08:49
smešni ste vsi skupi...in to je zmagovalka našega kvazi showa? poglejte od Arisxandre Libantino na youtubu kako je zapela ta komad
MumiiYa_ 27.06.2013 10:26:11
joooj si bedaak res.. ne ločiš slovencev od drugih ljudi po svetu.. dej ne komentiri če nimaš pojma pa če ti foušija gorii iz riti ven..
Anita Podbregar 17.06.2013 16:07:09
Iskrene čestitke zmagovalki. Že dolgo časa se je vedelo , kdo bo zmagal. Mislim, da bi pri nas plesalci nimajo kanček možnosti za zmago. Pa ne da so slabi, Slovenci ne poznajo njihove kvalitete. Še dobro da so v svetu bolj priznani kot pa doma.
yokerXDInterfan 17.06.2013 16:55:00
nekdo ki nekaj trenira večino svojega življenja ni talent...nekdo ki se z temu ukvarja bol tko za hobi pa je....
tetapehta 5 17.06.2013 16:02:33
Že vnaprej se je vedelo da bo zmagala!Vsi trije žiranti bodo imeli lepe počitnice pri njih doma.
ANTIŽABAR89 17.06.2013 18:38:36
joči se za razliko od onega petelina vsaj zna pet ;)
Suzana ČOLIĆ 17.06.2013 15:55:10
Alja je zasluženo zmagala
jvj 17.06.2013 15:37:36
Še ena najstnica (kot že vrsta pred njo) iz katrere ne bo nič posebnega. Fajn izgleda pa dobro se zna dreti. To je pa tudi vse. Potem se pa pravljica konča. Upam, da bo dobro naložila tistih 40.000, ki ji bodo ostali po odbitem DDV. Naj se bejba raje drži šole in naj bo čim uspešnejša v poklicu. Kar koli bo že počela. Poje pa naj za hobi. Takih žajfaric je po svetu na tone. Skoraj vsaka vas premore kakšno takšno luštno pa mlado, ki perfektno poje tuje popevke oz. oponaša tuje pevce.
Za odlično kariero imata še največ možnosti Sandra Harb in Žiga Lakner. Sploh slednji poje zelo redki kontra tenor. In to brez "abjajcanja", kot so to počeli v davnini. Vse drugo je simpatičen, sicer zelo dober a že velikokrat slišan in viden popevkarsko-poskočni coctail. Smo pa še enkrat dokazali, da kljub svoji majhnosti premoremo izjemne talente in izjemno nadarjene plesne skupine. Škoda je le, ker je moški del "komisije" zopet kvaril vtis. Sploh Damjanovič, katerega konstantno vekanje in modrovanje človeka sili na bruhanje. Nič čudnega, da ga je žena pustila.
POP TV pa svetujem, da posodobi format Talentov, ali si omisli kaj boljšega, atraktivnejšega. Tale zadnji je bil katasrofa. Sploh voditeljski oz. povezovalni par. Kar samo po sebi dokazuje, da je PRO Plus v očitni krizi.
stajerskalegenda1945 17.06.2013 15:32:03
nekje se preral da ima fanta in bi naj bil glasbenik spoznala pa ga je v času talentov ? Se vam svita kdo bi lahko bil !
F_O_X 17.06.2013 16:04:00
js js
ultrablue84 17.06.2013 15:23:49
Alja najboljša si! Žiga razen 11 letnih deklic sem prepričan da ni dobil glasov ker spremeniti top komad v pogrebno pesem ni ravno nekaj izvirnega za Ano so pa itak glasovali iz usmiljenja.
voyo25 17.06.2013 15:20:45
Svoj glas si že oddal!
 
ANTIŽABAR89 17.06.2013 15:18:40
ko pa vidim ono čufto včeraj kak je bila histerična glede tega Žigeja pa mi kar mine do življenja... :/ Sej takšne danes tudi pluvajo po Alji ki je bila razred ali dva boljša od njega.
Več komentarjev